کلینیک زیبایی پوست و مو، لیزر | بیمارستان آرمان

30% ادامه تخفیف ویـــــــــــــــــــــــــــژه شب یلدا

فقط یک تماس با مشاورین ما از تخفیف ویــــــــــــــــــــــــــــــــژه یلدا بهره مند شوید.    

مطلب درمان و علت ریزش مو ناشی بیماری از کرونا را به اشتراک بگذارید

مشاوره رایگان

واتس اپ: 09129220912

تصاویری از محیط کلینیک

شما در حال مطالعه مطلب درمان و علت ریزش مو ناشی بیماری از کرونا هستید.

آیا موهای شما بعد از ابتلا به کرونا ریزش پیدا کرده است؟

خبرهای خوبی داریم

طی چند سال اخیر پس از شروع همه گیری کرونا ویروس در دسامبر سال 2019 و درگیری تعداد زیادی از مردم در سطح جهان، عوارض مختلفی پس از ابتلا به این ویروس مرموز گزارش شده است. علائم طولانی مدت اغلب در بیمارانی دیده می شود که به فرم شدید بیماری مبتلا شده اند، اما حتی در کسانی که بیماری خفیف هم داشته اند یا اصلا بدون علامت بوده اند نیز گزارشاتی از عوارض طولانی مدت وجود دارد.

ابتلا به ویروس کووید-۱۹ باعث عوارض طولانی مدت ناخوشایندی شده است، از از دست دادن حس های بویایی و چشایی گرفته تا عوارض مغزی و خستگی و احساس ضعف. ریزش مو نیز به عنوان یک عارضه شایع گزارش شده است. با وجودی که این عارضه می تواند مهمترین عارضه جانبی باشد اما اغلب درگیری طولانی مدت ایجاد نمی کند و به مرور پس از چند ماه بهبود خواهد یافت.


چه عاملی باعث ریزش مو می شود؟

بیمارانی که بعد از ابتلا به کرونا دچار ریزش مو می‌شوند، ممکن است هنگام شستشو و یا شانه کردن موهای خود دچار ریزش مقادیر زیادی از تارهای موهایشان شوند، این پدیده به عنوان تلوژن افلوویوم شناخته می شود.

حدود ۹۰ درصد موهای ناحیه سر در فاز رشد هستند در حالیکه فقط حدود ۱۰ درصد آنها در فاز استراحت (تلوژن) هستند. موهایی که در فاز رشد هستند حدود سه سال در آن حالت می مانند و سپس به فاز استراحت وارد می شوند که حدود ۲ تا ۶ ماه در این فاز باقی خواهند ماند. در انتهای فاز تلوژن موهای ما از ریشه خود جدا می شوند و به تدریج با موهای جدید در فاز رشد جایگزین می شوند و این چرخه رشد همچنان ادامه می یابد.

به طور متوسط حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ تار مو طی روز می ریزد. اما در شرایط استرس مانند عفونت کووید، بدن ما به طور دائم تعداد بیشتری از موهای فاز رشد را به فاز استراحت می برد. در این حالت به جای این که حدود ۱۰ درصد موهای ما در فاز استراحت باشند، حدود ۵۰ درصد از موهای ما وارد فاز تلوژن و نهایتا ریزش می‌شوند که خیلی بیشتر از مقادیر نرمال است. حتی در بعضی موارد گزارش شده است که در اثر ابتلا به ویروس کرونا موهایی که در فاز رشد هستند نیز ریزش پیدا خواهند کرد.


چه عواملی باعث ریزش مو می شوند؟

  • عفونتهای ویروسی
  • بستری در بیمارستان
  • جراحی
  • آغاز یائسگی
  • زایمان
  • مشکلات هورمونی
  • اختلالات تیروئید
  • استرس های روحی شدید

خدمات پیشنهادی ما در کلینیک آرمان: لیزر موهای زائد در کمترین جلسات


ریزش موها تا چه زمانی ادامه می یابد؟

خبر خوب این است که اغلب موارد تلوژن افلوویوم طی ۳ تا ۶ ماه خود به خود از بین خواهد رفت. تمام موهایی که در این دوره وارد فاز استراحت شده اند تا این زمان ریخته اند. بر اساس تحقیقات جدید، نشان داده شده است که این حالت ریزش مو بعد از کرونا به سمت نرمال بر خواهد گشت. زیرا در حالت تلوژن افلوویوم با وجودی که ساقه موها ریزش پیدا می کند اما ریشه موها از بین نخواهد رفت و به مرور مجدداً رشد خود را آغاز خواهد کرد.

نکته بسیار مهم این است که حتی بعد از اینکه ریزش مو متوقف شود، بیماران متوجه این نکته می شوند که موهایشان به ضخامت قبل نیست و نازکتر شده است. این حالت به این علت است که سرعت رشد موها بسیار کمتر از قبل شده است. به عنوان مثال برای رسیدن طول موهایی که جدیدا شروع به رشد کرده اند به اندازه سرشانه، حدود 2 سال طول خواهد کشید.

در کمتر از ۱۰ درصد موارد بیماران ممکن تلوژن افلوویوم مزمن پیدا کنند که در این حالت ریزش موی شدید بیش از ۶ ماه باقی خواهد ماند. این حالت ممکن است برای ماهها تا سالها پایدار باقی بماند. با وجود بررسی های متعدد هنوز هم دلیل خاصی برای تلوژن افلوویوم مزمن پیدا نشده است. اما خوشبختانه برای حل این مشکل درمان های پزشکی مؤثری وجود دارد. این حالت بیشتر در بیمارانی دیده می‌شود که به فرم شدید و طولانی مدت بیماری مبتلا شده اند. باید در نظر داشت که در بدترین حالت فقط ۵۰ درصد موها ریزش پیدا می کند و هیچگاه بیمار دچار طاسی کامل نمی شود.


عفونت کووید-۱۹ و ریزش مو

بر اساس گزارشات پزشکان ریزش مو به دنبال ابتلا به عفونت کووید-۱۹ ممکن است زودتر از دیگر حالات به وجود بیاید و در دو ماه اول بعد از ابتلا شروع شود. با این وجود خوشبختانه مطالعات دیگری نشان داده اند که به همین منوال شروع به بهبودی نیز سریعتر اتفاق خواهد افتاد.


خدمات پیشنهادی ما در کلینیک آرمان: سابسیژن چیست و راه های درمان آن


درمان ریزش مو ناشی از بیماری کرونا

درمان ریزش مو نیاز به گذشت زمان و صبر بیمار دارد. پزشکان به بیمار اطمینان خاطر می‌دهند که این حالت برگشت پذیر است و درمان های مناسبی هم برای آن وجود دارد.

مکمل های خوراکی:

یکی از شایع ترین و ابتدایی ترین درمان ها تجویز مکمل های خوراکی است که برای رشد موها لازم می باشند. این مکمل‌ها غنی هستند از آهن، امگا۳ ، بیوتین و زینک.

PRP:

یک روش درمانی بسیار مؤثر برای کاهش ریزش مو و کمک به رشد جدید موهاست که از سال 1980 برای این منظور استفاده می شود. مطالعات زیادی نشان داده اند که این روش یک روش ایمن و بسیار موثر در درمان ریزش مو است. در این روش مقداری از خون خود فرد بیمار گرفته می شود و طی فرآیندی (انجام سانتریفیوژ)، پلاسمای غنی از پلاکت جدا شده و به سر بیمار تزریق می شود. این قسمت از پلاسما سرشار از فاکتورهای رشد مورد نیاز برای شروع مجدد رشد ریشه های مو می باشد. باید در نظر داشت که احتمالا این روش نیاز به چندین مرحله تکرار پیدا خواهد کرد. اغلب بیماران به دنبال سه جلسه درمان برای 3 ماه پیاپی هر ماه یک بار، پاسخ عالی خواهند گرفت. سپس برای ادامه درمان هر 3 تا 6 ماه یک بار این درمان تکرار خواهد شد.

مزوتراپی:

در این روش بر اساس تشخیص پزشک و نیاز بیمار مکمل های مورد نیاز برای رویش مجدد مو به داخل پوست سر بیمار تزریق خواهد شد. این مواد ،که به عنوان کوکتل های مزوتراپی شناخته می شوند، توسط برندهای معتبر جهانی تولید می شوند. این روش نیز کاملا ایمن و بی خطر است و در صورتی که انتخاب بیمار به درستی انجام شده باشد، نتایج بسیار خوب و موثری خواهد داشت.

منبع: کلینیک زیبایی پوست و مو، زیبایی بیمارستان آرمان