برای دریافت مشاوره و نوبت دهی با ما در ارتباط باشید.
تلفن تماس: 02128423649
آدرس: تهران، نبش چهار راه سئول، کلینیک تخصصی پوست و مو آرمان
به طور متوسط حدود صد هزار تار مو در ناحیه سر هر انسان وجود دارد. هر تار مو در طول عمر خود سه مرحله را طی می کند:
- فاز رشد: که حدود 1000 روز است
- مرحله استراحت: حدود 3 ماه طول می کشد
- فاز ریزش
ریزش روزانه حدودد 40 الی 100تار مو طبیعی است چون جبران خواهد شد. اما ریزش تعداد بیشتر تار مو و یا ریزش در محدوده نرمال که جبران نشود غیرطبیعی محسوب شده و به تدریج باعث احساس کاهش حجم مو و کم پشت شدن موها می شود. ریزش حدود 60 تار مو در هنگام برس کشیدن یا شستشو کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. ریزش مو میتواند تنها در ناحیه سر اتفاق بیفتد یا تمام بدن را درگیر کند، می تواند موقتی یا دائمی باشد. میتواند در نتیجه علل ارثی، تغییرات هورموتال، شرایط خاص پزشکی و یا به طور نرمال به عنوان بخشی از فرآیند افزایش سن باشد.
علائم ریزش مو
بسته به علت، ریزش مو می تواند به شکل های مختلفی دیده شود و به طور ناگهانی یا به صورت تدریجی نمایان شود.
نازک شدن تدریجی موهای فرق سر: شایعترین علامت به این صورت است که با افزایش سن نیز دیده می شود. در مردان و زنان به دو شکل مختلف به وجود می آید: الگوی ریزش موی زنانه و الگوی ریزش موی مردانه که کاملا با هم متفاوتند. در فرم مردانه خط رویش مو از دوطرف به عقب کشیده می شود و یه ریزش تکه ای نیز در ناحیه فرق سر اتفاق می افتد که نتیجه به شکل M خواهد بود. در الگوی زنانه ریزش به صورت منتشر در ناحیه بالای سر اتفاق می افتد.
ریزش موی سکه ای: که به صورت ناگهانی و اغلب به دنبال استرس خاص به وجود می آید که در حقیقت یک واکنش سیستم ایمنی بر علیه ریشه موهاست. درمان این فرم متفاوت بوده و اغلب نیاز می شود که داروی کورتیکواستروئیدی در ضایعه تزریق شود.
ریزش ناگهانی مو: یک شوک جسمی یا روانی می تواند عامل ریزش موی وسیع ناگهانی باشد. در این حالت مقدار قابل توجهی از موها در حین شانه زدن یا با فشار اندکی کنده می شوند. خوشبختانه این حالت اغلب موقت است و به خوبی به درمانهای موجود موجود پاسخ می دهد.
قبل و بعد
برای دریافت مشاوره و یا نوبت دهی خدمات می توانید با تکمیل نمودن فرم زیر اقدام نمائید، تا در اولین فرصت مشاورین ما با شما تماس حاصل نمایند.
انواع ریزش مو:
- ارثی و ژنتیکی: شایعترین علت ریزش مو پترن آندروژنیک است و به دو فرم ریزش موی زنانه و مردانه دیده می شود. این ریزش مو اغلب تدریجی ایجاد می شود.
- کشیده شدن بیش از حد مو بستن تحت کشش موها، فر زدن مداوم، دکلره کردن مداوم و استفاده از مواد پاک کننده قوی
- استرس ها
- عفونت های ناحیه سر مانند قارچ یا کرم حلقوی
- کم خونی و کمبود ذخیره آهن بدن
- مصرف داروهایی مانند سدیم والپروئات، وارفارین، شیمی درمانی و بعضی ضد افسردگیها
- خارش و چربی و شوره سر یا خشکی بیش از حد موها و استفاده نادرست از سشوار
- تغییرات هورمونی بدنبال زایمان یا قطع داروهای ضدبارداری خوراکی، به دنبال یائسگی و یا بعضی بیماری ها مانند کم کاری تیروئید، سرطان های داخلی، تخمدان پلی کیستیک
نکته قابل توجه آنکه در سال های اخیر ریزش مو بعد از ابتلا به ویروس کرونا به عنوان عارضه ای از این ویروس تا چند ماه بعد به صورت بعضاً شدیدی ایجاد می شود. ابتلا به این ویروس شدید باعث می شود که موها وارد فاز استراحت طولانی و سپس ریزش شوند. حتی در مقالاتی ذکر شده که این ویروس موها را مستقیما و بدون طی کردن مرحله استراحت وارد مرحله ریزش می کند. خوشبختانه با روش های موجود این نوع ریزش قابل کنترل و درمان می باشد.
چه اقداماتی میتوان برای جلوگیری از ریزش موها انجام داد
همانطور که گفته شد اصلیترین عامل ژنتیک است که متاسفانه قابل پیشگیری نیست اما در مواردی می توانیم به کاهش ریزش موی خود کمک کنیم:
با موهای خود آرام رفتار کنید: موهای خود را محکم نبندید، سشوار های داغ طولانیمدت نکشید و خصوصاً هنگامی که موهای شما خیس است آنها را شانه نکنید و از شانه های دندانه ریز استفاده نکنید.
از پزشک خود بخواهید برای شما مکمل های مناسب تجویز کند. البته بهترین مکمل ها در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارد.
سیگار نکشید: مطالعات زیادی در مردان ارتباط سیگار کشیدن با ریزش مو را ثابت کرده است.
درمان
نکته مهم قبل از تجویز هر دارو یا انجام هر روش درمانی تشخیص و تعیین علت ریزش مو می باشد. پزشک ابتدا شرح حال بیمار را بررسی کرده و معاینات لازم را انجام می دهد. در صورت لزوم آزمایش خون درخواست می کند و با جمع بندی تمام یافته ها اقدام به تجویز دارو می کند. ممکن است در کنار درمان دارویی از روش های دیگری برای جلوگیری از ریزش بیشتر و حتی رویش مجدد موهای از دست رفته استفاده شود.
- درمان دارویی: شامل تجویز قرص فیناستراید که حداقل باید 3 ماه مصرف شود، محلول و شامپوی ماینوکسیدیل که باید 4 تا 6 ماه مصرف شود، تجویز مکمل های خوراکی جهت تسریع رویش مجدد مو مانند مکمل های غنی از آهن، امگا3، بیوتین و زینک
- PRP: از سال 1980 برای درمان ریزش مو استفاده می شود. مطالعات زیادی نشان داده اند که PRPیک روش ایمن و موثر در درمان ریزش مو است. در این روش مقداری از خون فرد بیمار گرفته می شود و طی فرآیندی پلاسمای غنی از پلاکت جدا شده و به سر بیمار تزریق می شود. این قسمت از پلاسما سرشار از فاکتورهای رشد مورد نیاز برای ریشه های مو می باشد. این روش نیاز به چندین مرحله تکرار دارد. اغلب بیماران به دنبال سه جلسه درمان برای 3 ماه پیاپی پاسخ عالی خواهند گرفت. سپس برای ادامه درمان هر 3 تا 6 ماه یک بار این درمان تکرار خواهد شد.
- مزوتراپی: در این روش بر اساس نیازبیمار مکمل های مورد نیاز برای رویش مجدد مو به داخل پوست سر بیمار تزریق خواهد شد. در کلینیک پوست و لیزر بیمارستان آرمان از کوکتل های مزوتراپی با بهترین کیفیت برای این منظور استفاده می شود. علاوه بر این کوکتل ها، از داروی هیرفیلر که علاوه بر مینرالها حاوی مقادیر زیادی هیالورونیک اسید نیز می باشد، استفاده می شود.
- کربوکسی تراپی: که با افزایش جریان خون سر به قطع ریزش موی شدید و تسریع رویش مجدد مو کمک می کند.
درباره کلینیک زیبایی آرمان بیشتر بدانید.
مجموعه کلینیک پوست و لیزر بیمارستان آرمان مفتخر است که با استفاده از پیشرفته ترین و به روز ترین دستگاه ها و تجهیزات روز دنیا در زمینه پزشکی پوست و زیبایی در خدمت بیماران محترم باشد. در این مجموعه تیم کاملی شامل پزشک، اپراتورها و دستیار های پزشک در خدمت مراجعین محترم می باشند. پزشک مجموعه علاوه بر تشخیص و درمان بیماری های پوست و مو، در حوزه پیشگیری از فرایند پیری زودرس، جوانسازی و پروسیجرهای زیبایی پوست نیز سال ها تجربه کامل دارد و همواره تلاش کرده است که در کنار برترین اساتید حوزه زیبایی جدیدترین تحولات علم زیبایی جهان را بیاموزد. دستگاههای کلینیک پوست و لیزر بیمارستان آرمان همگی مجهز به جدیدترین تکنولوژی هستند. این دستگاه ها ساخت معتبرترین کمپانی های دنیا بوده و دارای تاییدیه های معتبر جهانی می باشند.